nieuwsbericht gemeente Utrecht

Vanaf 3 april start Utrecht met een nieuwe subsidie om evenementen in de stad te verduurzamen. De stad wil organisatoren zo stimuleren om evenementen duurzamer te organiseren. Denk hierbij aan herbruikbare bekers, ander materiaalgebruik, verminderen van afval, hergebruik van grondstoffen stimuleren, water, energie, mobiliteit en eten en drinken.

Wethouder Eva Oosters (Evenementen): “Evenementen zorgen voor levendigheid in de stad en daar zijn we blij mee. We willen samen de organisatoren werken aan een duurzame toekomst voor evenementen in Utrecht. Verduurzamen is op alle terreinen noodzakelijk en met deze regeling geven we de evenementenbranche dat zetje in de rug”.

Er is in totaal €250.000,- beschikbaar voor de subsidie, aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De subsidie is aan te vragen vanaf 3 april, maar organisatoren kunnen nu al kijken of zij in aanmerking komen via de subsidiesite.

Kwetsbare ondernemers ondersteunen 

De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor veel ondernemers. Zo ook ondernemers in de evenementenbranche. Vanwege tegenvallende jaren hebben organisatoren niet de ruimte voor een stap richting verduurzaming. Uit gesprekken met evenementenorganisatoren blijkt dat de branche positief is over verduurzaming. Eind 2022 heeft de gemeenteraad besloten om TONK-gelden beschikbaar te stellen voor 2023. Een deel van dat geld wordt nu ingezet voor deze subsidie.  

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht