Expositie in stadhuis: vijf jaar Nieuw Utrechts Toneel in 20-jarig Leidsche Rijn

Theatergezelschap Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) maakt al vijf jaar locatievoorstellingen in het nu 20-jarige Utrecht Leidsche Rijn. Een mooie aanleiding voor een overzichtstentoonstelling van de Leidsche Rijn-producties van Het NUT in het stadhuis.

 

Toekomst en verleden
Theatergezelschap Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) maakt onder artistieke leiding van Greg Nottrot sinds 2013 voorstellingen in Utrecht Leidsche Rijn, dat jarenlang de grootste bouwput was van Nederland. Het NUT presenteert zich steeds op een unieke locatie in deze Vinex-wijk, die dit jaar zijn 20-jarig jubileum viert. Van de utopische zomervoorstelling ‘Geluk’ op het dak van de A2 tot de locatievoorstelling ‘De Denderende Tijd’ op het Berlijnplein. Tegelijkertijd kent dit gebied een zichtbare geschiedenis die terugvoert tot de Romeinen. Een terugkerend thema in de voorstellingen van Het NUT is dan ook de voortdurende strijd tussen toekomst en verleden.

Foto: Bart Broeze

Uitdagende opdrachten
Zoals Het NUT stelt: “Ons theatergezelschap brengt als gastheer van de ontmoeting en aanjager van de gedachte graag mensen op ongedwongen wijze bij elkaar. Met theater, diners, onverwachte gesprekken en uitdagende opdrachten in alle soorten en maten. Deze gastvrije en onderzoekende houding is kenmerkend voor de voorstellingen van Het NUT in Leidsche Rijn.”

Theater, diner en spel
De expositie 'Vijf jaar Het NUT in 20-jarig Leidsche Rijn’ geeft een beeld van vijf jaar theater, diner en spel. Met een overzicht van de zeven voorstellingen van het NUT van 2013 tot nu, door middel van rekwisieten, posterbeelden, scènefoto’s en bijzondere verhalen van mensen uit de wijk.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 2 mei tot en met vrijdag 25 mei 2018.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht