Extra maatregelen openbare ruimte tegen coronavirus

Utrechtse parken en het groen blijven vooralsnog open. Wel treft de gemeente extra maatregelen in de openbare ruimte om het coronavirus onder controle te krijgen. Het advies blijft gelden: blijf zoveel mogelijk thuis. Kort naar buiten voor een frisse neus is mogelijk, maar doe dat zoveel mogelijk alleen. Het is belangrijk dat bezoekers verantwoordelijkheid nemen en zich aan de regels houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Om bezoekers te wijzen op de regels en te zorgen dat iedereen verantwoordelijkheid neemt, worden in de parken en landgoederen extra tekstkarren en borden ingezet. Bezoekers moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden en groepen vermijden. Bij overtreding van de regels spreken handhavers en politie mensen aan. Dat is vaak voldoende om het gedrag aan te passen. Als het te druk wordt in een gebied, kunnen bezoekers ook weggestuurd worden. Mocht het gedrag niet verbeteren wordt een boete opgelegd.

Sluiten openbare voorzieningen

Utrecht sluit openbare toiletten, waaronder de uriliften, plaskruizen en dixi’s. Het water van watertappunten, Join the Pipes, wordt afgesloten. Ook sluiten waterspeeltoestellen in speeltuinen.

Jaagpad langs Kromme Rijn afgesloten 

Het Jaagpad langs de Kromme Rijn is vanaf vrijdagmiddag 3 april afgesloten voor wandelaars. Het pad is te smal om anderhalve meter afstand te bewaren. De gemeenten Bunnik, Wijk bij Duurstede en Utrecht roepen de bezoekers op hier niet meer naar toe te gaan. 
 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht