Feestelijke lancering Straatnieuws Online

Vandaag hebben de Stichting Straatnieuws en wethouder Maarten van Ooijen de eerste uitgave van ‘Straatnieuws Online’ gelanceerd. Straatnieuws Online is de digitale opvolger van de papieren uitgave van Straatnieuws. Met de online versie is er een nieuwe mogelijkheid voor dak- en thuislozen om te participeren in de samenleving en hun talenten te ontwikkelen. Wethouder Maarten van Ooijen: ‘Ik ben ontzettend trots op de samenwerking die heeft geleid tot deze eerste online editie’.

De digitale editie Straatnieuws kan worden gekocht via een QR-code die de verkoper bij zich draagt. De losse editie van de online krant kost € 2,50,-. Van dit bedrag gaat € 2,- naar de verkoper en € 0,50 naar Straatnieuws. Straatnieuws brengt elke maand één nieuwe editie uit. Daarnaast blijft Straatnieuws de mogelijkheid bieden om fysieke producten op straat of via haar webshop te verkopen, mede om de overstap van fysieke krant naar online platform te verkleinen.

In Utrecht bestaat een sterk netwerk van partijen die zich inzetten voor dak- en thuislozen. Straatnieuws kan bijdragen aan de zichtbaarheid van initiatieven en door haar eigenzinnige activeringsvorm een aanvulling zijn op het bestaande aanbod. De gemeente Utrecht heeft vanaf het begin samenwerking als uitgangspunt genomen. Want juist de samenwerkingen die zich richten op het perspectief van dak- en thuisloze Utrechters zullen een belangrijke impuls geven aan de visie en spreekbuisfunctie van Straatnieuws. Er is een samenwerken met de Tussenvoorziening, het Leger des Heils, Lister, Wij 3.0, de Armoedecoalitie Utrecht, Emmaus, Centrum Management Utrecht, maar ook liefdadigheidsinstellingen en fondsen. Ook vanuit gemeentezijde ondersteunen wij Straatnieuws financieel in de opstartfase.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht