nieuwsbericht gemeente Utrecht

De Utrechtse fotograaf Fleur Wiersma won in 2018 met haar fotoserie “Leve de man van de SRV” de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie Nieuws Regio. In september is de fotoserie te zien op de eerste etage van het Stadskantoor.

De SRV-wagen is een rijdende supermarkt, bekend uit de jaren zeventig toen er ruim 2.000 rondreden door het land. De meesten verdwenen uit het straatbeeld, maar SRV-man Erik van Haren uit Groenekan rijdt al meer dan 30 jaar zijn vaste route door de stad Utrecht en omgeving. De Utrechtse fotograaf Fleur Wiersma reed in 2017 meerdere malen met hem mee en won met deze serie in 2018 de tweede prijs Zilveren Camera in de categorie Nieuws Regio. Wiersma vertelt: “Zijn vaste klanten zijn blij met hem. De SRV-man is er bij weer en ontij, ontcijfert probleemloos handgeschreven boodschappenlijstjes en brengt de boodschappen thuis. Bovendien heeft de SRV-man altijd tijd voor een praatje.”

Fleur Wiersma
Fleur Wiersma is in december 2006 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Haar werk bestaat uit langlopende fotografie projecten, korte reportages en straatfotografie.

Tijd en locatie
De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het Stadskantoor (Stadsplateau 1) op de eerste etage te zien van dinsdag 4 september tot en met donderdag 30 september 2018. De expositie is mede mogelijk gemaakt door X11, School voor media en vormgeving.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht