Gemeente Utrecht ontvangt prijs voor duidelijke taal

De prijs voor ‘beste aanjager van direct duidelijke overheidstaal 2019’ is vanmorgen vroeg uitgereikt aan een medewerker van de gemeente, Rita Domanski. Samen met Linda Voortman, wethouder Publieksdienstverlening, nam zij de prijs in ontvangst.

Wethouder Linda Voortman: “We zijn blij met deze prijs en gaan onverminderd door met duidelijke overheidstaal voor iedereen, zowel in brieven als via online kanalen. Onze collega Rita zet zich als één van de ruim 60 schrijfcoaches in om haar collega’s te helpen duidelijke taal te gebruiken.”

De prijzen, die door een vakjury worden toegekend, zijn onderdeel van de Direct Duidelijk-campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de  Taalunie. Raymond Knops, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, maakte de winnaars vanochtend bekend tijdens de live tv-uitzending van Goedemorgen Nederland (WNL).

De gemeente Utrecht streeft ernaar de meest begrijpelijk schrijvende gemeente van Nederland te worden. Komt u onbegrijpelijke taal van ons tegen, laat het ons dan weten via www.utrecht.nl/datkanbeter.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht