nieuwsbericht gemeente Utrecht

In navolging van het Utrechts Herstel en Innovatie pakket voor Cultuur, Erfgoed, Sport en Welzijn wordt nogmaals 520.000 beschikbaar gesteld om sportaanbieders te ondersteunen bij hun herstel van lockdown(s) en andere beperkingen in verband met corona. Met deze regelingen worden sportaanbieders tegemoetgekomen in de extra kosten die zij moeten maken om sportactiviteiten weer op te starten, deze onder de aandacht te brengen en om nieuwe leden en vrijwilligers te werven.

Rachel Streefland, wethouder sport: “Gelukkig zijn de meeste sportactiviteiten weer opgestart en gelden er voor de sport op het moment minder beperkende corona maatregelen. Toch staan Utrechtse sport- en beweegaanbieders voor soms grote uitdagingen. Ze hebben mogelijk nog niet de tijd gehad om zich voldoende te kunnen herstellen van de beperkingen. Daarom komt de gemeente met extra financiële steun.” De drie subsidieregels waarmee de sportclubs ondersteund werden in de schade die zij opliepen vanwege de coronamaatregelen eindigden op 31 december 2021. Met de actualisering van deze drie subsidieregels voor de eerste helft van 2022 wordt bijgedragen aan stabiliteit en behoud van essentiële sportvoorzieningen in Utrecht. De subsidies kunnen aangevraagd worden via het subsidieloket.

Joscha de Vries, directeur SportUtrecht: “We zijn verheugd dat vanaf 25 februari de sport weer écht open is voor iedere Utrechter en men de weg terugvindt naar de sportclubs. Dat geldt niet alleen voor de sporters, maar ook voor de vrijwilligers en supporters. De uitdagingen voor de sportclubs zijn na de heropening van de sport niet voorbij, maar er is tijd nodig om weer naar het oude ledenniveau toe te groeien en de vrijwilligersorganisatie op orde te krijgen. De financiële steun die de gemeente Utrecht beschikbaar stelt is dan ook welverdiend en zeer welkom. Van voetbalclub tot dansschool of basketbalvereniging tot martial arts stichting. Bekijk de regelingen en vraag deze aan, want ze zijn er ook voor jou.” 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht