Gemeentelijke controle-actie levert grote vangst hard- en softdrugs en gestolen goederen op

Op maandag 24 juni heeft een controle plaatsgevonden bij een opslagenboxenbedrijf aan de Locomotiefstraat in Utrecht. Bij het openen van de boxen werden echter spullen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig waren van strafbare feiten. Zo werden er gestolen fietsen en verschillende soorten hard- en softdrugs gevonden. Burgemeester Jan van Zanen is samen met wethouder Klaas Verschuure van Economische Zaken ter plaatse gegaan. De burgemeester heeft besloten de boxen per direct te sluiten.

Na verschillende signalen dat op het bedrijventerrein illegaal containers staan, hebben gemeentelijke inspecteurs gisteren controles uitgevoerd om te beoordelen of het gebruik in strijd was met het bestemmingsplan. Bij het openen van de containers werd direct duidelijk dat de boxen illegaal gebruikt werden en dat er sprake is van strafbare feiten. Daarom zijn ook politie, douane en brandweer betrokken. De politie is tevens een onderzoek gestart, wat op dinsdag 25 juni is vervolgd. Bij de controle zijn meerdere explosieven aangetroffen, deze zijn veilig gesteld.

Omdat er sprake is van een grootschalige overtreding van de Opiumwet en doordat met het illegale gebruik het criminele circuit wordt gefaciliteerd, heeft de burgemeester besloten de containers en het terrein per direct te sluiten.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht