Gemeenteraad naar Varrolaan tijdens renovatie stadhuis

De gemeenteraad werkt tijdens de renovatie van het stadhuis tijdelijk aan de Varrolaan 100 in Rijnsweerd. De werkzaamheden aan het monumentale stadhuis starten in juli en moeten in april 2019 klaar zijn. Het stadhuis krijgt weer een ingang aan de Stadhuisbrug, wordt verduurzaamd en krijgt in de raadszaal betere audiovisuele voorzieningen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Burgy Bouwbedrijf, dat eerder onder meer Kasteel Haarzuilens renoveerde.

De raad, de raadsfracties, de griffie en de gemeentelijke afdeling Erfgoed werken momenteel dagelijks in het stadhuis en verhuizen naar het FNV-pand aan de Varrolaan. Aorta, Stichting Historisch Behang, Utrecht Marketing en Veiligheidshuis Utrecht huren ruimtes in het stadhuis en hebben voor de periode van de werkzaamheden ook tijdelijke huisvesting elders. Trouwen in het stadhuis is tussen 1 juli en begin april niet mogelijk. De fietsenstalling en restaurant Humphprey’s onder het stadhuis blijven wel open.

Ingang aan Stadhuisbrug
Het stadhuis wordt vernieuwd, hersteld en verduurzaamd. Het pand heropent haar deuren aan de Oudegrachtzijde en de hal en de grote trouwzaal worden multifunctioneel. Zo wordt het stadhuis nog meer ‘het huis van de stad’. Het ontwerp voor deze renovatie is van architect Herman Bakker van Van Hoogevest Architecten. De laatste grote verbouwing van het stadhuis werd in 2000 uitgevoerd naar een ontwerp van architect Enric Miralles. Uit respect voor zijn werk is zijn partner Benadetta Tagliabue van architectenbureau  EMBT uit Barcelona betrokken bij de renovatie en herinrichting van het stadhuis.

Burgy Bouwbedrijf start de voorbereidende werkzaamheden in april. De aannemer gebruikt vanaf juli een deel van het plein aan de Korte Minrebroederstraat als bouwplaats. De Korte Minrebroederstraat, Ganzenmarkt en Oudkerkhof blijven bereikbaar. Vanwege de werkzaamheden zijn er deze zomer minder evenementen op het plein voor het stadhuis. De Uitmarkt en de Kerstmarkt gaan wel door, evenals evenementen op de Neude.

Informatie
Meer informatie over de renovatie en tijdelijke locaties is te vinden op www.utrecht.nl/stadhuis. Voor het doorgeven van ideeën of klachten kan contact worden opgenomen via telefoonnummer 14030 of e-mail renovatie-stadhuis@utrecht.nl.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht