Gemeenteraad vraagt Utrechters om ideeën voor nieuwe burgemeester

Utrecht zoekt een nieuwe burgemeester. Maar wat voor iemand moet dit zijn? De gemeenteraad hoort graag hoe de inwoners van de stad daarover denken en organiseert een peiling. Tot en met 28 juni kunnen Utrechters hun ideeën digitaal of schriftelijk delen.

Als er een nieuwe burgemeester moet komen, is het aan de gemeenteraad om een vacaturetekst te maken waarin staat wat voor iemand de stad zoekt. Natuurlijk hoort de raad graag wat de Utrechters zelf vinden. Voor hen is deze peiling de kans om dat te laten horen. Welke eigenschappen moet onze nieuwe burgemeester hebben? Waar moet hij of zij als eerste mee aan de slag gaan? Wat maakt Utrecht nou zo’n mooie stad? Voorzitter van de werkgeverscommissie Jony Ferket: ‘We hopen dat veel inwoners van zich laten horen, zodat we als gemeenteraad uiteindelijk een mooie vacaturetekst kunnen opstellen.’

Inwoners kunnen hun ideeën digitaal delen via een online formulier, door een e-mail te sturen naar griffie.gemeenteraad@utrecht.nl of door een kaart in te vullen. Deze kaarten zijn vanaf maandag onder meer te vinden in bibliotheken en op het stadhuis. Ingevulde kaarten kunnen (gratis) op de bus. Zelf langsbrengen kan ook: in de hal van het oude stadhuis en het stadskantoor staat een speciale brievenbus. De peiling is anoniem, maar de ideeën worden wel gebundeld en openbaar gemaakt.

‘We zijn benieuwd hoe de inwoners van Utrecht denken over een nieuwe burgemeester. Ook wil ik graag specifiek scholen oproepen om samen met leerlingen ideeën met ons te delen. Wij nemen de ideeën uit de peiling mee bij het maken van een profielschets. Die bespreken we vervolgens op donderdag 16 juli in een raadsvergadering,’ aldus Ferket.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie:
Anne Marie Kortleve – persvoorlichter
06-422 393  86
Annemarie.Kortleve@utrecht.nl
Online formulier

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht