Genomineerden voor Filmprijs van de stad Utrecht

De drie genomineerden voor de jaarlijkse Filmprijs van de Stad Utrecht zijn bekend. Het zijn Rudi Brekelmans voor de fictiefilm Medulla, Wiep Teeuwisse voor haar animatiefilm Intermission Expedition en Joost Vandebrug voor de documentaire Bruce Lee & the Outlaw. De bekendmaking vindt plaats in de aanloop naar het jaarlijkse Nederlands Film Festival (NFF), dat van 27 september tot 5 oktober in Utrecht plaatsvindt.

De winnaar van de NFF Debuutcompetitie wordt bekendgemaakt op 30 september tijdens de NFF Talent Awards Ceremonie in de Stadsschouwburg. De prijs bestaat uit een bedrag van 7.500 euro, een beeldje en een oorkonde. Alle geselecteerde films worden vertoond tijdens het Nederlands Film Festival.

Beste debuut
Op het festival krijgen debuterende makers en afgestudeerden van diverse Nederlandse film- en kunstopleidingen een podium. Hun werk wordt getoond aan publiek en toekomstige collega’s. Het NFF heeft een aparte competitiecategorie voor de debuutfilm. De beste debuutfilm wordt bekroond met de Filmprijs van de Stad Utrecht. Er waren dit jaar 85 inzendingen voor de Debuutcompetitie. Daarvan selecteerde het NFF 22 films in verschillende categorieën. De onafhankelijke vakjury, voorgedragen door het NFF, bestaande uit Katja Draaijer, Frodo Kuipers en Aaron Rookus beoordeelde de drie beste debuutfilms. De vakjury draagt de winnaar voor aan het college van burgemeester en wethouders die de Filmprijs toekent.

De gemeente Utrecht reikt deze Filmprijs sinds 1983 uit. Met de uitreiking van de Filmprijs van de Stad Utrecht ondersteunt de gemeente nieuwe filmmakers bij het zetten van de eerste echte stappen in de film- en televisiewereld. De competitie helpt hen ook bij het verbreden van hun professionele netwerk.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht