Gratis plantjes voor watervriendelijke tuin

Verschillende gemeenten, waterschappen en tuincentra organiseren in april samen de 'Maand van de Watervriendelijke Tuin'. De gemeente Utrecht doet ook mee en stimuleert inwoners deze maand extra om hun tuin groener en daarmee watervriendelijk te maken. Nu het steeds vaker en harder regent, kan een betegelde tuin op sommige plekken tot wateroverlast leiden. Om Utrechters daarvan bewust te maken en om te laten zien wat bewoners zelf kunnen doen, deelt de gemeente gratis plantjes uit aan klanten die op een zaterdag in april een van de deelnemende tuincentra in Utrecht bezoeken.

In tuincentrum Intratuin Leidsche Rijn, Intratuin Koningsweg en Van Kleinwee wordt deze maand extra aandacht besteed aan het inrichten van een watervriendelijke tuin. Er is in de tuincentra informatiemateriaal beschikbaar en klanten die op zaterdag het tuincentrum bezoeken krijgen (zolang de voorraad strekt) een gratis plantje, geschikt voor een natte of schaduwrijke plek in de tuin.

Waterproof030
"Bij het waterproof maken van onze stad hebben we bewoners en ondernemers hard nodig", zegt wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte en Groen). "Daarom zijn we gestart met de campagne Waterproof030. Daarin geven we uitleg over toenemende wateroverlast en laten zien we zien wat de gemeente en wat bewoners en ondernemers zelf kunnen doen." Het waterproof maken van de stad kan bijvoorbeeld door het vervangen van stenen in de tuin door planten of door de regenpijp af te koppelen en het water in de grond te laten trekken. Ook het vergroenen van daken kan helpen bij het waterproof maken van Utrecht.

Niet alleen de gemeente Utrecht vraagt in april aandacht voor de maand van de watervriendelijke tuin. Ook in de rest van de regio zetten gemeenten, waterschappen en tuincentra in op het thema watervriendelijk. Op www.tuinbranche.nl staat een overzicht van de verschillende acties per tuincentrum en gemeente. Op www.utrecht.nl/waterproof030 staat meer informatie over de campagne Waterproof030.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht