Greenchoice levert Utrecht duurzame stroom

Energieleverancier Greenchoice levert vanaf 2020 tien jaar duurzame elektriciteit aan de gemeente Utrecht. Hiermee worden onder meer alle gemeentelijke gebouwen, straatverlichting en rioolgemalen van groene stroom voorzien. De gemeente gebruikt jaarlijks zo’n 50 miljoen kilowattuur, vergelijkbaar met 15.000 huishoudens. Greenchoice won de aanbesteding die de gemeente had uitgeschreven om al deze energie duurzaam op te wekken.

De eerste jaren komt de elektriciteit van bestaande installaties voor hernieuwbare energie in Nederland. Uiterlijk vanaf 1 januari 2022 wordt de levering verzorgd vanuit nieuwe, nog te realiseren projecten. Op deze manier stimuleert Utrecht dat meer duurzame energie wordt opgewekt. Eerder kozen ook Rotterdam en Amsterdam hiervoor, waardoor het effect op de markt versterkt wordt.

“We zijn blij dat we met Greenchoice een partij hebben gevonden waarmee we samen kunnen werken aan het opwekken van meer duurzame energie”, zegt wethouder Lot van Hooijdonk. “Door als gemeente het goede voorbeeld te geven en de markt te stimuleren meer duurzame energie op te wekken, hopen we dat ook andere organisaties overgaan op in Nederland opgewekte groene stroom.” Utrecht kiest voor een tienjarig contract om Greenchoice de tijd te geven de ambitie waar te maken.

Als onderdeel van het contract gaan de gemeente en Greenchoice ook aan slag om de gemeentewerf aan de Tractieweg op termijn fossielvrij te maken. Marieke van den Hoek, commercieel directeur van Greenchoice, is enthousiast over deze samenwerking: “We zijn trots dat we de gemeente Utrecht van Nederlandse groene stroom mogen voorzien en kijken ernaar uit om – in samenwerking met onze smart energy partner Spectral – op de locatie Tractieweg aan de slag te gaan. We willen bijvoorbeeld het energieverbruik reduceren en extra duurzame stroom ter plekke opwekken. De inzichten uit dit project kunnen we ook in andere projecten gebruiken.”

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht