nieuwsbericht gemeente Utrecht

De grootste nijntje speeltuin van Nederland is vandaag geopend in het Julianapark in Utrecht. In de speeltuin kunnen kinderen in het nijntje huisje spelen, voorgelezen worden in de nijntje voorleesstoel, in de nijntje schommel en spelen met de aap, de beer en de schildpad uit nijntje. In deze speeltuin staan speciaal nieuw ontwikkelde nijntje speeltoestellen en het is de eerste nijntje speeltuin in Utrecht.

Susanne Schilderman (Openbare Ruimte): “Als stad vinden we het belangrijk dat er genoeg speelplekken zijn voor kinderen om buiten te spelen. Utrecht is de geboortestad van nijntje en daar zijn we heel erg trots op. Maar gek genoeg was er nog geen speciale nijntje speeltuin in Utrecht. In het Julianapark kwam er een kans voorbij en die hebben we samen met de uitgever gegrepen. Want wat is er leuker dan spelen in zo’n grote en mooie nijntje speeltuin?”.

Buitenspelen is essentieel voor opgroeiende kinderen. Ze ontwikkelen hun motorische vaardigheden, leren samen spelen en zijn in beweging in de buitenlucht. De gemeente Utrecht wil dat kinderen binnen 200 meter van hun woning een goede speelmogelijkheid hebben. De speeltoestellen in het Julianapark waren toe aan vervanging en daarmee was dit park de uitgelezen plek voor een speeltuin voor kleine kinderen met nijntje thema. Met de wensen en input van buurtkinderen en buurtbewoners zijn de nieuwe speeltoestellen gekozen. Voor deze speelplek zijn de nieuwe nijntje speeltoestellen in nauwe samenwerking met de uitgever Mercis ontwikkeld.

 

Wethouder Susanne Schilderman opent samen met nijntje de nieuwe speeltuin. Bron: gemeente Utrecht

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht