Handhavingsactie voor leefbare openbare ruimte in wijk Noordoost

De gemeente heeft op woensdag 12 juni 2019 samen met de politie een handhavingsactie gedaan in de wijk Noordoost. Doel van deze actie was het tegengaan van overlast waar de bewoners van de wijk zich het meest aan storen.

In de wijk waren 35 handhavers aanwezig. Met name bij het Griftpark, het Willem van Noortplein en de Voorveldsepolder. Daar hebben zij ruim 110 bonnen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, zoals overlast van fietsers en scooters. De handhavers hebben ook opgetreden tegen foutparkeren, geen parkeergeld betalen en afval op straat. Ook was er op het Willem van Noortplein de mogelijkheid om gratis een fiets te laten graveren, om daarmee fietsendiefstal te voorkomen. 

Eén keer per jaar vindt een 'integrale handhavingsactie’ plaats in elke wijk. Er wordt dan met een groot team zichtbaar gehandhaafd op de overtredingen waar bewoners en ondernemers in de wijk het meeste overlast van ervaren. De gemeente kijkt daarbij naar het aantal meldingen in de wijk en wat de plekken zijn waar de meeste klachten over binnenkomen. Deze actiedagen komen bovenop de normale inzet van handhavers en politie om overlast in de wijken tegen te gaan.

 

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht