Herdenking tramaanslag Utrecht 18 maart 2022

Op 18 maart 2022 is het 3 jaar geleden dat op het 24 Oktoberplein in Utrecht de tramaanslag plaatsvond. Er vielen 4 doden, 6 mensen raakten gewond. Ook dit jaar staan we stil bij deze gebeurtenis, die een diepe wond in Utrecht en tot ver daarbuiten heeft geslagen.

De afgelopen twee jaar was de herdenking kleinschalig vanwege de coronamaatregelen. Burgemeester Dijksma: ‘Het is goed en belangrijk dat we dit jaar de tramaanslag in brede kring kunnen herdenken. Het is een gebeurtenis die bij vele Utrechters en mensen in het hele land in het geheugen is gegrift. Om 10:43 uur zijn we een minuut stil voor de slachtoffers en denken we aan hun nabestaanden. Zij leven nog elke dag met een zwaar verlies.’


De herdenking begint om 10:30 uur op het 24 Oktoberplein. Gildemeester Ruben van Gogh draagt het gedicht ‘niemand vergeet’ voor. Vervolgens spreekt burgemeester Dijksma een korte toespraak uit waarna om 10:43 uur, het tijdstip van de aanslag, een minuut stilte wordt gehouden. De klokken van de Domtoren zullen op dit tijdstip vier keer luiden, voor ieder slachtoffer eenmaal. De vlaggen op het Stadhuis, Stadskantoor en Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern hangen op 18 maart halfstok. 


Belangstellenden zijn de hele dag welkom om te komen herdenken op het 24 Oktoberplein. Aanmelden is niet nodig.

Burgemeester Dijksma legt bloemen tijdens de herdenking in 2021.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht