Herinrichting Nachtegaalstraat start 4 januari

De herinrichting van de Nachtegaalstraat start maandag 4 januari. Voetgangers krijgen meer ruimte, de fietser wordt hoofdgebruiker van de rijbaan en er komen meer bomen en overig groen in de straat. Tijdens de werkzaamheden kunnen voetgangers en fietsers gebruik blijven maken van de Nachtegaalstraat. Autoverkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden moeten in mei zijn afgerond.

Het plan voor de herinrichting is tot stand gekomen in samenspraak met bewoners en ondernemers. Doel is een prettige straat om te wonen en winkelen met een goede doorgaande route voor fietsers, mede vanwege de verwachte groei van het aantal fietsers. Er komt meer ruimte voor terrassen en groen, onder meer met geveltuintjes. Oversteekplaatsen worden beter en het aantal fietsparkeerplekken groeit van 200 naar 300. De straat wordt ook klimaatbestendiger. Door grotere boomvakken en klinkers zakt regenwater beter de grond in. Er komen 26 bomen (nu zijn dit 14 stuks) en 330 m2 aan groenvakken.

Na afronding van de werkzaamheden in de Nachtegaalstraat, start in november de herinrichting van de Burgemeester Reigerstraat. Meer informatie is te vinden op www.utrecht.nl/nachtegaalreiger.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht