nieuwsbericht gemeente Utrecht

Donderdag 13 juni hesen leerlingen en Wethouder Dennis de Vries (Vastgoed en Jeugd) in het bijzijn van personeel en partners de vlag voor het hoogste punt van de nieuwbouw van het schoolgebouw (College) Ariane de Ranitz. (College) Ariane de Ranitz is een regionale school, gevestigd in Maarschalkerweerd, die speciaal onderwijs biedt aan zo’n 300 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar met (ernstig) motorische en/of cognitieve beperkingen. Ook De Hoogstraat revalidatie, die zich richt op de behoeften van deze leerlingen, krijgt een belangrijke plek in het gebouw.

De nieuwbouw is van grote betekenis voor de leerlingen en leerkrachten van de DKP Onderwijsgroep. Ed Knies, bestuurder, zegt hierover: “In veel situaties moeten onze leerlingen zich met al hun beperkingen aanpassen aan hun leefomgeving. We zijn blij dat wij met dit nieuwe gebouw de leefomgeving op school aan kunnen passen aan onze kinderen. Onze leerlingen verdienen de beste plek om zich te ontwikkelen.”

In 2013 zijn de eerste plannen voor de vervangende nieuwbouw voor het VSO-gebouw (Voortgezet Speciaal Onderwijs) ingediend bij de gemeente Utrecht. Nu, elf jaar later, wordt in één keer een nieuw gebouw voor beide scholen (Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs) én De Hoogstraat revalidatie neergezet. Die combinatie zorgt voor multifunctioneel gebruik van het gebouw. In het schoolgebouw wordt een speciale hellingbaan aangelegd, zodat ook kinderen in een rolstoel zelfstandig naar de eerste en tweede verdieping kunnen gaan. Daarnaast wordt de oude gymzaal verbouwd, komt er een nieuwe tweede aangepaste gymzaal en wordt het therapiebad opgeknapt en voorbereid om straks gasloos te worden.

Dennis de Vries, wethouder Vastgoed: "Op deze school staat niet het onderwijsprogramma, maar de individuele leerling met zijn of haar eigen leerbehoeften centraal. Wat is er mooier dan een nieuw schoolgebouw dat volledig op hen aansluit? Een gebouw waarin ze zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Kortom, een plek waar ze echt tot hun recht komen."

Cees den Otter, directeur bij Aannemersbedrijf P. van Leeuwen over dit bijzondere bouwproject: "Met het bereiken van het hoogste punt in de bouw, bereiken we een mijlpaal in het bouwproces. Met elkaar realiseren we, in een bouwteam, een school die klaar is voor de toekomst voor de leerlingen en gebruikers van nu en later. We kijken uit naar een voorspoedige bouwperiode."

De planning is dat het nieuwe gebouw vanaf eind 2025 klaar is voor gebruik.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht