Hotel, horeca en woningen aan Oudenoord een stap dichterbij

Het voormalige gebouw van de Hogeschool Utrecht aan de Oudenoord 330-370 wordt verbouwd. De eigenaar wil de panden aan de Oudenoord ombouwen tot een hotel met horeca, short-stay appartementen en woningen. Deze plannen komen een stap dichterbij nu het college heeft ingestemd met de bouwenvelop.

Hoe zien de plannen eruit?

De eigenaar Bouwfonds Property Development (BPD) wil de panden ontwikkelen voor een combinatie van functies. De twee monumentale gebouwdelen worden getransformeerd naar een hotel met 40 kamer, en bijbehorende horeca en 88 short-stay appartementen. Andere delen worden gesloopt en herbouwd. Hier komen 9 eengezinswoningen en 49 appartementen in de koopsector. Op het naastgelegen parkeerterrein komen 52 sociale huurwoningen door Mitros.

Wat zit er nu in het gebouw?

In het verleden waren de panden het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Concordia. Daarna werden ze tot 2017 gebruikt door de Hogeschool Utrecht. Het college is enthousiast over de plannen van de eigenaar. Wethouder Klaas Verschuure: “De plannen sluiten mooi aan bij de ambities die wij hebben voor Utrecht en voor deze buurt. De komst van nieuwe woningen in verschillende sectoren is hard nodig. Daarnaast zorgt horeca en een hotel voor een gezellige, levendige buurt. Een waardevolle toevoeging dus.

Vervolg

Het college heeft nu ingestemd met de bouwenvelop voor de herontwikkeling. Een bouwenvelop beschrijft de afspraken tussen gemeente en ontwikkelaar over het programma en randvoorwaarden over bijvoorbeeld duurzaamheid, parkeren en groen. Nu de bouwenvelop is vastgesteld is er groen licht voor de eigenaar om de benodigde aanvragen voor omgevingsvergunning in te dienen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht