Inspecties Utrechtse escaperooms afgerond

Afgelopen weken heeft de gemeente Utrecht in samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) alle Utrechtse escaperooms op brandveiligheid gecontroleerd. Ook zijn bouwkundige en technische aspecten gecontroleerd. Uit deze controles blijkt dat bezoekers bij alle 12 Utrechtse vestigingen de escaperoom veilig kunnen verlaten, als er zich een calamiteit voordoet.

Aanleiding van deze controles, was het drama in Polen begin dit jaar, waarbij vijf tienermeisjes om het leven kwamen. Bij die brand konden bezoekers de escaperoom niet tijdig verlaten. “Ook in Utrecht zien we dat escaperooms erg populair zijn”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken). “Om die reden hebben we deze controle laten uitvoeren. Gelukkig kunnen we constateren dat er geen gevaarlijke escaperooms in Utrecht zijn.”

Naast de brandveiligheid zijn ook controles uitgevoerd op bouwkundige en technische aspecten. Bij een aantal escaperooms is daarbij wel een aantal gebreken geconstateerd. Met de betreffende eigenaren is afgesproken dat zij de manco’s binnen een bepaalde termijn moeten verhelpen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht