Kandidaten gezocht voor de Annie Brouwer-Korf prijs 2019

De Annie Brouwer-Korf prijs wordt ook dit jaar weer uitgereikt. De organisatie van Midzomergracht en de gemeente Utrecht zijn op zoek naar kandidaten. Personen, organisaties en projecten die bijdragen aan de acceptatie en zichtbaarheid van LHBTI+ gemeenschap komen in aanmerking voor de Annie Brouwer-Korf prijs. De inschrijving loopt tot 1 mei 2019.

Kandidaten kunnen tot en met woensdag 1 mei via een online formulier voorgedragen worden. Ga hiervoor naar www.midzomergracht.nl/anniebrouwerkorfprijs/. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Midzomergracht op zondag 23 juni en ontvangt een geldbedrag van €5.000,-. Wethouder Diversiteit Linda Voortman: “We staan in Utrecht voor vrijheid. Vrijheid om te houden van wie je wilt en om te zijn wie je wilt zijn. Deze prijs levert al twaalf jaar een belangrijke bijdrage aan de acceptatie en zichtbaarheid van LHBTI+”.

Annie Brouwer-Korf
Mevrouw Annie Brouwer-Korf (1946 – 2017) was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In die periode heeft ze zich bijzonder ingezet voor de rechten van de lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen van de stad Utrecht en ver daarbuiten. Sinds 2007 wordt daarom jaarlijks tijdens het Midzomergracht festival de Annie Brouwer-Korf prijs uitgereikt aan mensen of organisaties die zich ook sterk maken voor de acceptatie en de zichtbaarheid van de roze gemeenschap in Utrecht. Ter ere van haar afscheid als burgemeester in 2007 was Annie Brouwer-Korf de eerste winnaar van de prijs. Aan de prijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden voor de winnaar en een bedrag van 500 euro voor elk van de drie genomineerden.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht