nieuwsbericht gemeente Utrecht

De Stedelijke Kinderraad stelt woensdag 17 april vragen aan de gemeenteraad en wethouder Dennis de Vries. In de raadszaal van het stadhuis komen 45 leerlingen uit groep 7 samen. Zij zitten op scholen uit verschillende wijken in de stad en maken daar deel uit van een kinderwijkraad. Tijdens de Stedelijke Kinderraad presenteren zij hun ideeën om de stad fijner te maken, de Utrechtse politiek luistert en stelt vragen.

Het initiatief van de kinderwijkraden komt van DOCK en is in samenwerking met scholen uit alle wijken van de stad. In een wijkraad bepalen kinderen samen welke thema’s zij belangrijk vinden voor hun wijk. De thema’s zijn heel divers; van de grote verschillen tussen arm en rijk, tot aan veilige speelplaatsen en meer aandacht voor het klimaat.

De afgevaardigden van de kinderwijkraden gaan woensdag in gesprek met raadsleden. Ruben Snijder van Student & Starter is er bij: ‘Het is super belangrijk dat jonge mensen zich kunnen uitspreken en dat ze meedenken over hun eigen toekomst in deze stad. Hoe eerder we daarmee beginnen, hoe beter.’ Wethouder Dennis de Vries (o.a. portefeuille jeugd en jeugdzorg) is voorzitter van de vergadering. De vergadering start om half drie en duurt een uur.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht