nieuwsbericht gemeente Utrecht

26 en 27 april worden Koningsnacht en Koningsdag weer uitbundig gevierd in Utrecht. De gemeente verwacht veel bezoekers van binnen en buiten de stad. Net als voorgaande jaren is er een breed aanbod aan evenementen en andere festiviteiten. Om de drukte in de stad te spreiden, zet de gemeente Utrecht verschillende maatregelen in, waaronder een nieuw WhatsApp-kanaal als extra communicatiemiddel.

Om te voorkomen dat het op sommige plekken te druk wordt, informeert de gemeente via verschillende kanalen bezoekers over drukte. Naast de bestaande kanalen zoals www.koningsdaginutrecht.nl en X (voorheen Twitter) wordt dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van een WhatsApp-kanaal. Bezoekers kunnen het kanaal volgen en automatisch berichten ontvangen over belangrijke ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan een melding over een te vol evenementenplein of een druk deel van het vrijmarktgebied. Na Koningsdag wordt bekeken hoe effectief het kanaal is en of vaker en breder ingezet kan worden. Samen met verschillende partners zoals het Rode Kruis, de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), handhaving en politie zet de gemeente zich in om Koningsdag feestelijk en veilig te laten verlopen. We stellen looproutes in, we plaatsen hekken en extra camera's en zetten sensoren in om de drukte te monitoren. Op het water wordt de Reddingsbrigade ingezet.

Aanbod voor jong en oud

Van vrijdag 26 april 18.00 uur tot zaterdag 27 april 18.00 uur vindt de vrijmarkt plaats. Inwoners kunnen hier terecht om hun tweedehands spullen te verkopen. Evenementen in de binnenstad vinden op 26 april plaats van 18.00 uur tot 27 april 01.00 uur en op 27 april van 13.00 uur tot 20.00 uur. Van kindervrijmarkten en muziekevenementen tot het hijsen van de vlag en wijkactiviteiten: alle informatie over programmering en praktische zaken staat op www.koningsdaginutrecht.nl.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht