Maatregelen kruispunt Weg der Verenigde Naties-Overste Den Oudenlaan

Gemeente en provincie Utrecht nemen maatregelen op het kruispunt Weg der Verenigde Naties-Overste Den Oudenlaan. Ondanks een keerverbod en verkeersborden, vond op 20 oktober een tragisch ongeval plaats op het kruispunt met een aanrijding tussen camper en een tram. De bestuurder van de camper is hierbij overleden. Na aanleiding hiervan hebben gemeente en provincie gekeken of er extra maatregelen mogelijk zijn naast het keerverbod en de verkeersborden.

 

We maken het minder makkelijk voor autoverkeer om vanaf de Weg der Verenigde Naties linksaf te slaan richting de Overste Den Oudenlaan door de doorgang over de trambaan kleiner te maken. Hiervoor is het noodzakelijk om één van de twee beschikbare rijstroken op de Overste Den Oudenlaan, voor linksaf richting het 24 Oktoberplein, af te zetten. Dit gebeurt in de nacht van 12 op 13 december.

Om de attentiewaarde te verhogen, komen daarnaast knipperlichten op de verkeersborden die wijzen op het verbod op afslaan en keren. Daarnaast komt er een extra bewegwijzeringsbord naar de Jaarbeurs, zodat de route richting de Jaarbeurs vanaf het Westplein beter zichtbaar is. Eerder dit jaar werden al extra verkeersborden geplaatst om automobilisten te wijzen op het keerverbod en de aanwezigheid van de tram.

Onderzoek permanente maatregelen
In de toekomst is de extra opstelstrook voor linksaf op de Overste Den Oudenlaan weer nodig om het verkeer goed af te kunnen wikkelen, vanwege de toekomstige bouwontwikkelingen in het Beurskwartier en de Merwedekanaalzone. Gemeente en provincie onderzoeken daarom welke permanente maatregelen het kruispunt veilig kunnen houden.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht