Malou Wagenmaker en Bo van der Meer winnaars van Filmprijs van de Stad Utrecht

De regisseurs (Malou Wagenmaker en Bo van der Meer) zijn de winnaars van de Filmprijs van de Stad voor hun debuutfilm Cheek to Cheek. De Filmprijs van de Stad Utrecht is een erkenning van beloftevol talent. De Gemeente Utrecht wil met deze prijs bijdragen aan de beginnende carrière van deze nieuwe creatieve makers, onder wie afgestudeerden van verschillende Nederlandse film- en kunstacademies.

De jury meldt dat de kwaliteit van de inzendingen voor de competitie voor debuutfilms dit jaar bijzonder hoog was. Wethouder Cultuur Anke Klein is trots op zoveel talent en ondernemerschap van deze jonge professionals. Zij reikte de prijs zojuist uit in de Stadsschouwburg Utrecht als onderdeel van de uitreiking van de Talent Awards bij het Nederlands Filmfestival (NFF). De Filmprijs bestaat uit een beeldje, een oorkonde en een bedrag van € 5.000,-.
 
In haar juryrapport heeft de jury Malou Wagenmaker en Bo van der Werf voorgedragen met de volgende motivering: ‘De jury roemt de liefde en het respect van de makers voor hun personages, wat ze heel invoelbaar gemaakt hebben in deze film. Dat was voor de jury het doorslaggevende argument om uiteindelijk deze productie te bekronen.’

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht