Meer ruimte voor jongeren met skateplek in het Willem-Alexanderpark

Het Willem-Alexanderpark in Leidsche Rijn krijgt een skateplek voor verschillende doelgroepen. Een ontwerpbureau ontwerpt de skateplek met skaters uit Utrecht. In het park komt ook een hondenspeelweide, een jongerenontmoetingsplek, doeltjes, bankjes, fietsparkeerplekken en afvalbakken. De skateplek wordt midden 2021 opgeleverd.

Het langgerekte Willem-Alexanderpark, dat boven op de tunnel van de A2 ligt, krijgt een skateplek in het noordelijke punt tussen de Stadsbaan Leidsche Rijn en de Berlijnweg. Hier komt ook een hondenspeelweide en een overdekte zitplek bedoeld voor jongeren. In het zuidelijke deel van het park, bij de sportvelden, komen op verzoek van omwonenden basketbalpalen en doeltjes voor voetbal en hockey.

Omwonenden van de skateplek ontvangen een uitnodiging voor een online informatieavond op dinsdag 20 april, waarin de gemeente de plannen verder uitlegt.

Tijdelijke Teen Spot in Leidsche Rijn Centrum gaat weg
Teen Spot, de tijdelijke jongerenplek aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum, gaat ruimte maken voor woningen en kantoren. De jongerenplek, met onder andere een skatebaan, is sinds 2019 een tijdelijke invulling voor de kavel totdat er gebouwd gaat worden later dit jaar. De skatebaan wordt veel gebruikt, daarom willen jongeren, ouders en professionals uit de wijk een nieuwe plek om te skaten. Het Willem-Alexanderpark is hier een geschikte plek voor.

Meer ruimte voor jongeren in Leidsche Rijn
In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern wonen bijna 8.000 jongeren in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar. Dit is ruim 37% van het totaal aantal jongeren dat in Utrecht woont. Het aantal jongeren groeit de komende jaren en daarom werkt de gemeente aan extra speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor kinderen en jongeren.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht