Meld jonge Utrechters aan voor een jeugdlintje!

Ken jij een kind of een jongere die iets bijzonders heeft gedaan voor een ander of voor de stad? Meld diegene aan voor een jeugdlintje! Deze oproep doet gemeente Utrecht vanaf vandaag in een campagne aan alle inwoners. Op 20 november- de Internationale Dag van de Rechten van het Kind- reikt de gemeente de jeugdlintjes uit.

Bijzondere prestaties
Elke week boodschappen doen voor een buurvrouw die ernstig ziek is. Iets leuks organiseren voor de buurt. Vrijwilligerswerk doen. Je inzetten voor kinderrechten in je eigen stad of wijk, zoals het recht op een mening, recht op spel en ontspanning of het recht op een gezond leven. Allemaal voorbeelden van hoe je ook als je jong bent iets bijzonders kunt doen voor je medemens of de maatschappij.

Wethouder Jeugd Eelco Eerenberg: “Ik ken heel veel jonge Utrechters -kinderen en jongeren- die zich inzetten om hun stad mooier te maken of het leven van een ander beter te maken. Ook de afgelopen tijd in coronatijd, juist toen het zo belangrijk was om iets voor een ander te doen die dat nodig had. Die bijzondere daden willen we graag in het zonnetje zetten. Daarom reikten we op 20 november jeugdlintjes uit.”

Aanmelden
Mensen die een jonge Utrechter (van 6 t/m 23 jaar) kennen die een lintje verdient, kunnen diegene aanmelden. Dat kan t/m 31 oktober via www.utrecht.nl/jeugdlintje.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht