nieuwsbericht gemeente Utrecht

Michiel Ruis (54) is per 1 november de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Utrecht. Ruis volgt Gabrielle Haanen op, die op 1 november afscheid neemt van de gemeente. Ruis is nu gemeentesecretaris van de gemeente Haarlemmermeer.

Michiel Ruis: “Ik kijk ernaar uit om in Utrecht aan de slag te gaan. Het is een ambitieuze gemeente en ik hoop nog meer slagvaardigheid in de organisatie te kunnen brengen. Lastige keuzes over wonen en de financiën zullen de komende jaren onvermijdelijk zijn; daarin zullen we als organisatie het college van B en W goed moeten faciliteren.”

Rachel Streefland, wethouder P&O: “Het college van B en W heeft veel vertrouwen in Ruis’ ervaring, kennis en kunde, waarmee hij belangrijke adviseur van het college kan zijn en leiding kan geven aan de gemeentelijke organisatie. Met Michiel Ruis hebben we iemand gevonden die de juiste prioriteiten kan stellen, ambtelijke slagkracht kan organiseren en de open, stevige en verbindende bestuurlijk/ambtelijke dialoog verder kan brengen. Zodat we als gemeente de juiste keuzes maken voor de stad, en de dienstverlening aan de Utrechters zo goed mogelijk organiseren.”

Ruis studeerde politicologie aan de universiteit van Leiden. Hij werkte daarna in verschillende functies bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zo was hij onder andere Projectdirecteur en plaatsvervangend Directeur Gebieden en Projecten. Sinds 2015 is hij in dienst bij de gemeente Haarlemmermeer; eerst als directeur en sinds 2021 als gemeentesecretaris.

Ruis volgt Gabrielle Haanen op, die per 1 november met pensioen gaat. Haanen is sinds september 2016 gemeentesecretaris bij de gemeente Utrecht. Eerder was zij onder meer gemeentesecretaris in Tilburg.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht