Monumentaal Apollo Hotel breidt uit

Het Apollo Hotel op de hoek van het Vredenburg en de Lange Viestraat wil de bestaande 90 hotelkamers en entree opknappen en 35 nieuwe hotelkamers toevoegen. Het college heeft het startdocument vastgesteld voor de verbouwing van pand dat in 1954 werd gebouwd als hotel Smits. Sinds 2016 is het een gemeentelijk monument van naoorlogse bouwkunst, vooral vanwege de gemetselde gevel en de kwartcirkelvorm die beeldbepalend is voor de hoek Vredenburg-Lange Viestraat. De aanwezigheid van een vroeg werk van Jan Wolkers en de karakteristieke belettering uit de jaren vijftig voor de neonreclame op het dak verhogen de uniciteit van het gebouw.

 

"De plannen zijn een kwaliteitsimpuls voor een van de bekendste hotels van onze stad," zegt wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken). "Het hotel wil met zijn tijd meegaan. Het gebouw zal duurzamer en energiezuiniger worden."

Een deel van het hotelcomplex grenst aan het binnenterrein van de Zakkendragershof. Initiatiefnemers Beleggingsmaatschappij Vredenburg BV en Apollo Hotels geven bij de herontwikkeling ook dit hofje een impuls. De initiatiefnemers zullen een bijeenkomst organiseren om met omwonenden en andere belanghebbenden in gesprek te gaan over de plannen. Ook de gemeente zal hierbij aanwezig zijn.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht