nieuwsbericht gemeente Utrecht

Utrechters kunnen vanaf nu ook meldingen doen via de gratis app 'Zo Gemeld'. Inwoners kunnen daar meldingen doorgeven over bijvoorbeeld afval, groen, onderhoud, verkeer, wegwerkzaamheden, toegankelijkheid, (bouw)overlast, straatintimidatie, woonfraude of bedrijven die zich niet aan milieuregels houden. Met deze nieuwe app wordt het voor inwoners nog eenvoudiger om meldingen door te geven.

Wethouder Linda Voortman, publieksdienstverlening: “Met de komst van deze app wordt het nog eenvoudiger om meldingen te doen. Dat is belangrijk, want de meldingen die we van inwoners binnenkrijgen, helpen ons de stad samen schoon en veilig te houden.”


Foto: app Zo Gemeld op de smartphone

Sinds november 2022 maakt de gemeente Utrecht gebruik van het meldingssysteem Signalen. Meldingen konden al laagdrempelig worden doorgegeven via de website, de telefoon, Whatsapp, chat en sociale media. Vanaf nu komt daar dus een app bij. Hiermee wordt het voor inwoners nog laagdrempeliger om een melding door te geven aan de gemeente.

De app is beschikbaar voor Android en iOs. De webpagina om een melding te doen blijft naast de app bestaan. Op de meldingenkaart zijn alle openstaande meldingen te vinden.

 

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht