NK atletiek brengt polsstokhoogspringen naar Domplein

Het NK atletiek keert deze zomer terug in Utrecht. Hoogtepunt is het polsstokhoogspringen op het Domplein, waarbij de atleten hun aanloop nemen onder de Domtoren. Met muziek en een groot scherm om de sprongen terug te kijken belooft het een spektakel te worden voor zowel atleten als publiek. Het toernooi opent donderdag 21 juni met het polsstokhoogspringen. Atletiekbaan Maarschalkerweerd is van vrijdag 22 t/m zondag 24 juni het toneel van de overige disciplines.

Nederlands recordhouders polsstokhoogspringen Menno Vloon en Femke Pluim zullen in elk geval present zijn in Utrecht. "Hoe tof is het om op zo’n unieke locatie, onder de Utrechtse Dom door, te mogen springen", zegt Vloon. "We kunnen aan heel Utrecht laten zien hoe spectaculair onze sport is en voor ons als atleten is het heel bijzonder om naar extreme hoogtes te vliegen."

Op sportpark Maarschalkerweerd is op vrijdagavond de finale van de 100 meter het belangrijkste onderdeel. Zaterdag zijn onder meer finales hordenlopen en verspringen, terwijl zondag het speerwerpen en de meerkamp beslist worden.

Ook vorig jaar was het NK in Utrecht. Het polsstokhoogspringen was toen een drukbezocht evenementen op het Vredenburg. De ASICS NK Atletiek zijn een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, RTV Utrecht, de Utrechtse Sportkrant, de Atletiekunie en de drie lokale Utrechtse atletiekverenigingen AV Phoenix, Hellas en U-Track. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.nkatletiek.nl.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht