Ontwikkelaar oude Tivoli bekend

Ontwikkelaar Stadswaarde Vastgoed en initiatiefnemer/conceptontwikkelaar Douwe van Akkerveeken zijn de winnaar van de tender van het kloostercomplex aan de Oudegracht 245 (voormalig poppodium Tivoli). Hiervoor is de reserveringsovereenkomst tussen de winnaar en gemeente Utrecht getekend. Het complex wordt gerestaureerd, verduurzaamd en ontwikkeld om van het voormalig Tivoli weer een toonaangevend Utrechts monument te maken.

Met aandacht voor de historie, worden in het complex een boetiekhotel, kinderopvang, horeca en cultuur ondergebracht. Vier Utrechtse ondernemers, die samenwerken onder de naam 4U, gaan ambachtelijke producten maken in een koffiebranderij, bierbrouwerij en bakkerij. Op de verdieping in de grote zaal komt een restaurant. Het podium in de grote zaal is straks een opstap voor Utrechts talent en een plek voor Utrechtse culturele organisaties zoals de HKU, De Coöperatie en Le Guess Who?.

Ontmoetingsplek
“Het is mooi om te zien dat er veel partijen, met uiteenlopende plannen, zich hebben ingeschreven op de tender. We hebben er dan ook vertrouwen in dat Stadswaarde het voormalig Tivoli opnieuw tot een ontmoetingsplek maakt voor Utrechters en bezoekers van haar stad.”, vertelt Vastgoed wethouder Victor Everhardt. Het kloostercomplex is de komende 12 maanden gereserveerd voor de winnaar van de tender. Die werkt zijn plan in deze 12 maanden verder uit tot een ‘Definitief Ontwerp’. Daarna kunnen vergunningen worden aangevraagd. Als de vergunningen zijn gegeven en er geen bezwaar meer kan worden gemaakt, wordt het complex in eigendom overgedragen. Tot die tijd is de gemeente nog eigenaar en werken de gemeente en Stadswaarde nog samen. Verwacht wordt dat het vernieuwde complex eind 2020 open kan voor publiek.

Kijk voor meer informatie op www.oudtivoli.nl en www.utrecht.nl/oudegracht245.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht