Rotsoord wordt groener en klimaatbestendig

Meer groen, minder parkeerplaatsen en waterdoorlatende bestrating moeten Rotsoord aantrekkelijker maken en beter beschermen tegen oververhitting op warme dagen. De plannen voor de openbare ruimte van het gebied staan in het functioneel ontwerp (FO) en integraal programma van eisen (IPvE) dat het college deze week vaststelde. Ondernemers en bewoners werkten mee aan het plan. Onderdelen zullen worden uitgewerkt samen met belangstellenden en belanghebbenden.

“De plannen passen in de ambitie van de gemeente dat Rotsoord als creatieve en culturele hotspot steeds meer een uitloper van de binnenstad wordt”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “Het oude industrieterrein is veranderd in een aantrekkelijk gebied om te werken, wonen en straks om weer uit te gaan. Een aanwinst voor de stad, mede dankzij de inzet van veel betrokken inwoners uit de buurt.”
De plannen voor de openbare ruimte moeten Rotsoord aantrekkelijker maken en tevens meer klimaatbestendig maken, onder meer met extra bomen en drijvend groen aan de kade van de Vaartsche Rijn. Parkeerplaatsen krijgen waterdoorlatende verharding. Bij De Trip komt een grote wadi.

Dertig openbare parkeerplaatsen verdwijnen, na onderzoek volgen mogelijk nog dertig plekken. Op de route Helling-Heuveloord-Rotsoord worden parkeerplaatsen en fietsenrekken weggehaald om plaats te maken voor groen en waar mogelijk wadi’s voor waterinfiltratie. In overleg met de ondernemers wordt bekeken hoe de bevoorrading georganiseerd kan worden.

De opzet is om de herinrichting gefaseerd uit te voeren. Plan is om te starten met de Helling, tussen de Baden Powellweg en de Briljantlaan, zodat deze straat klaar is als hotel Moxy opent. Van de dertig op te heffen parkeerplaatsen, bevinden negentien zich in dit gedeelte. De rest van de herinrichting volgt zodra hier budget voor is.

Kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/rotsoord

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht