Ruime openingstijden levensmiddelenbranche Pasen

Om in het Paasweekend iedereen de gelegenheid te geven boodschappen te doen, kunnen supermarkten en andere winkels in de levensmiddelenbranche in Utrecht hun openingstijden voor zon- en feestdagen verruimen. Winkels in de levensmiddelenbranche en supermarkten kunnen avondontheffing aanvragen voor openstelling op zon- en feestdagen tussen 19.00 uur en 22.00 uur.

Utrechters kunnen in veel winkels en supermarkten al terecht op zon- en feestdagen van 10.00 tot 22.00 uur, omdat die winkels al een ontheffing hebben. Utrecht roept ook andere supermarkten en winkeliers in de levensmiddelenbranche op, om vooral gebruik te maken van de ruimere openingstijden. Bezoekersaantallen kunnen zich dan  meer over de dag spreiden. Als winkeliers de ontheffing op Goede Vrijdag (10 april) al in willen laten gaan kunnen zij de aanvraag zo snel mogelijk indienen. Normaal duurt het een aantal weken voordat de ontheffing in kan gaan. Wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken): “Voor nu maken we een uitzondering en stellen alles in het werk om de winkelier zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. De ontheffing geldt voor een langere periode, dus ook na de ‘corona-tijd’.”

Veel supermarkten en winkels in Utrecht hebben zelf al maatregelen genomen om bezoekersaantallen in de winkels te reguleren. Daarnaast zullen zij ook zorgen voor voldoende voorraad en een snelle aanvulling van de producten in de winkels. Bezoekers krijgen voldoende ruimte voor paasboodschappen, met inachtneming van de coronamaatregelen.

Meer informatie voor de aanvraag van de ontheffing is hier te vinden.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht