Sloop en nieuwbouw aan het Van Heukelompark

Woningcorporatie Mitros heeft voorgesteld om in Zuilen 102 woningen, een atelierruimte en 61 garageboxen te vervangen door circa 150 tot 190 nieuwe woningen. Het gaat om het gebied aan de Van Heukelomlaan/Berlagestraat en een deel aan de Burgemeester Norbruislaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven om het voorstel verder te onderzoeken.

Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling en wijkwethouder Noordwest): “Utrechters weten als geen ander hoe groot de vraag is naar sociale huur- en middenhuurwoningen. We zijn daarom blij met de plannen van Mitros waardoor er op Zuilen meer van dit type woningen bij komen. Tegelijkertijd kijken we ook of de omgeving verbeterd kan worden, bijvoorbeeld door het park mooier aan te sluiten, op gebied met de nieuwe woningen.”

De bestaande woningen aan de Van Heukelomlaan en Berlagestraat zijn verouderd. Mitros wil er duurzame woningen voor terugbouwen, in de sociale huur en middenhuur. Een idee is om een deel van de woningen geschikt te maken voor ouderen. Ook gaat Mitros onderzoeken of er in een deel van de nieuwbouw een bijzonder woonconcept mogelijk is. Daarnaast wordt onderzocht of er ook ruimte gemaakt kan worden voor werkplekken.

De huidige bewoners zijn door de woningcorporatie al eerder op de hoogte gesteld van de plannen; zo zijn er ook individuele gesprekken gevoerd met bewoners. Nu het zogenoemde intentiedocument is vastgesteld, gaan Mitros en de gemeente Utrecht het initiatief verder onderzoeken. Dit doen ze samen met bewoners uit de buurt. Buurtbewoners ontvangen een wijkbericht met een uitnodiging om mee te denken over de nieuwbouwplannen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht