Speciale inleverpunten en inzameldagen voor kerstbomen in Utrecht

Utrechters kunnen in januari de kerstboom zelf wegbrengen naar een kerstboom inzamelpunt in de wijk. In totaal komen er 40 kerstboom inzamelpunten verspreid over de stad. Daarnaast haalt de gemeente van 10 tot en met 21 januari ook huis aan huis op inzameldagen kerstbomen op. Alle ingezamelde kerstbomen worden verwerkt tot speciale compost, die goed werkt als bodembedekker.

 

Centrale kerstboom inzamelpunten in de stad

Van 3 tot en met 30 januari kunnen Utrechters de kerstboom inleveren op een kerstboom inzamelpunt. Alle kerstboom inzamelpunten zijn te vinden op kaart op www.utrecht.nl/kerstboom. De kerstboom kan hier op elk moment van de dag ingeleverd worden. De gemeente haalt de bomen daar maandag tot en met zaterdag op. De inzamelpunten zijn te herkennen aan opvallende, gele spandoeken met de tekst 'Kerstboom inzamelpunt'.

Huis aan huis inzameling kerstbomen

Van 10 tot en met 21 januari hebben Utrechters ook de mogelijkheid op de geplande inzameldagen de kerstboom vóór 8.00 uur ‘s ochtends neer te zetten op de plek waar men normaal ook het afval neerzet. De kerstboom inzameldagen zijn voor elk huishouden te vinden op www.mijnafvalwijzer.nl of via de gratis Afvalwijzer-app. We halen de kerstbomen dan apart van het andere afval op.

Traditiegetrouw gaat wethouder Klaas Verschuure (Circulaire Economie) na de kerstvakantie de medewerkers van Stadsbedrijven meehelpen met het ophalen van de kerstbomen: “Steeds meer Utrechters maken gebruik van duurzame kerstbomen, zoals het huren van kerstbomen. Vaak kunnen die na gebruik weer in de volle grond worden geplaatst om verder te groeien. Dat is een mooie ontwikkeling! We weten ook dat veel mensen kiezen voor een boom die ze na de feestdagen weer weg doen. Daarom bieden we weer verschillende mogelijkheden aan, om de kerstboom in te leveren.”

Ander ophaalrooster groente-, fruit-, en tuinafval

De gemeente haalt van 10 januari tot en met 21 januari in sommige buurten eenmalig geen groente-, fruit-, en tuinafval op. Dit is nodig, omdat we in deze weken de kerstbomen huis-aan-huis ophalen. Op www.mijnafvalwijzer.nl of via de Afvalwijzer-app zien Utrechters wanneer we bij hun het groente-, fruit-, en tuinafval ophalen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht