Start bouw Academie Tien, wedstijdsporthal en uniek plein

Na jaren van voorbereiding is vandaag de bouw van het nieuwe schoolgebouw van Academie Tien aan het Berlijnplein officieel gestart. Een van de grootste middelbare scholen van Utrecht en een wedstrijdsporthal zitten straks samen in één gebouw. Het startsein van de bouw werd gegeven door wethouder Anke Klein (Onderwijs).

“Hier komen een prachtig schoolgebouw en ruime sporthal met een uniek plein op het dak waar de hele buurt van kan genieten", zegt de wethouder. “Het gebouw past bovendien helemaal bij deze tijd. Meerdere functies komen samen en kinderen en jongeren krijgen hier een soepele overgang van de basis- naar de middelbare school."

Sporthal met plein op het dak

Het beeldbepalende gebouw aan het Berlijnplein krijgt veel glas, erkers en een open indeling. De sporthal wordt helemaal geschikt voor wedstrijdsporten zoals zaalvoetbal, basketbal, handbal, volleybal, badminton en zaalhockey. Bijna iedere sport kan er op NOC*NSF-niveau gespeeld worden.

Op het dak van de sporthal komt een groot openbaar plein. Op dit plein komt veel groen, mooie zitjes, een kas en een hardloopbaan van precies 100 meter. Het plein is beschikbaar voor de hele buurt, ook de leerlingen van Academie Tien gaan er gebruik van maken.

Academie Tien

Het nieuwe schoolgebouw past bij het onderwijsconcept van Academie Tien: leren met lef. Het is een openbare, brede middelbare school voor mavo, havo en vwo met 1.600 leerlingen en is onderdeel van NUOVO Scholen. Leerlingen hebben verschillende talenten en achtergronden en volgen vakken op verschillende niveaus. Academie Tien heeft een junior-afdeling en een onder- en bovenbouw. Op de junior-afdeling zijn leerlingen vanaf 10 jaar welkom. Zij kunnen hierdoor stap voor stap een overgang maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Energieneutraal

De aannemer bouwt bijna energieneutraal en zorgt ervoor dat Utrecht straks een prachtige nieuwe school en sporthal rijker is die aangesloten zijn op stadsverwarming.

Foto's: Menno Bausch

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht