Start mobiliteitsaanpak Westelijke Stadsboulevard

"Pak jij uit gewoonte altijd de auto? Of ben jij de sportieve fietser die alle weersomstandigheden trotseert?" Vanaf deze week kunnen bewoners van de wijken West en Noordwest op www.reistype.nl ontdekken wat voor type reiziger zij zijn. Ze krijgen daarvoor een uitnodiging thuisgestuurd. Met het invullen van de test kunnen ze een fiets winnen. Met de informatie die de bewoners in de test invoeren kunnen we ze op een later moment een passend alternatief voor de auto aanbieden. De test is de eerste stap in de mobiliteitsaanpak van de Westelijke Stadsboulevard.

 

De Marnixlaan, Sint Josephlaan, Cartesiusweg, Thomas à Kempisweg, Spinozaweg, Lessinglaan, Joseph Haydnlaan en Pijperlaan tussen de Marnixbrug en het 24 Oktoberplein worden samen de Westelijke Stadsboulevard. De herinrichting moet de stad prettiger leefbaar maken, onder meer dankzij meer groen, een bredere middenberm en minder rijbanen. Intelligente en communicerende verkeerslichten voorkomen lange wachtrijen in straten waar mensen wonen. De mobiliteitsaanpak helpt daarnaast om mensen minder met de auto te laten reizen.

Jacobs Douwe Egberts, Stedin en de afdeling Stadsbedrijven van de gemeente zijn gevestigd langs de Westelijke Stadsboulevard en zijn onlangs al gestart met een proef om duurzame mobiliteit van medewerkers te stimuleren en faciliteren. De mobiliteitsaanpak op de Westelijke Stadsboulevard is een samenwerking van de gemeente Utrecht, Goedopweg en vijftien regiogemeenten verenigd in de U15.

In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern valt begin januari ook een verzoek voor het invullen van de reisstijltest op de deurmat. De informatie uit de reisstijltest helpt bij het ontwikkelen van app waarmee je een reis kunt plannen en vervolgens ook alle combinaties van vervoersmiddelen eenvoudig kunt boeken. De app wordt ontwikkeld door marktpartijen met steun van de overheid en is naar verwachting in de tweede helft van 2019 beschikbaar voor alle inwoners van het proefgebied.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht