Succesvolle ‘witte siercirkels’ ook in andere Utrechtse parken

Deze vrijdag komen er ook ‘witte siercirkels’ in het Wilhelminapark, Park Lepelenburg en Park Paardenveld (Bij ROOST aan de Singel). Na een succesvolle proef in het Julianapark en Griftpark, is besloten om ook in andere drukbezochte parken cirkels aan te brengen om bezoekers het makkelijker te maken 1,5 meter afstand te houden.

Wethouder Diepeveen (openbare ruimte): ‘We zien dat de cirkels en vakken in het Julianapark en Griftpark goed worden gebruikt en deze zorgen voor verspreiding van de bezoekers. De reacties van bezoekers zijn positief, ze vinden het fijn vinden om een ‘eigen’ stukje park te gebruiken en daarnaast help het hen om makkelijker 1.5 meter afstand te houden. Helaas zien we ook dat er veel afval in de parken achterblijft, ook in de vakken en cirkels. Zorg ervoor dat je deze plekken voor de volgende bezoekers schoon achterlaat.’ 

Van groot tot klein
Net zoals in het Julianapark en Griftpark, hebben de cirkels in het Wilhelminapark, Park Lepelenburg en Park Paardenveld verschillende maten. Zo kun je bijvoorbeeld met je partner of gezin kiezen voor een kleine cirkel, maar als je met vrienden bent voor een grotere cirkel. In de cirkels gelden dezelfde regels als daarbuiten. Mensen die niet tot hetzelfde huishouden horen moeten nog altijd 1,5 meter afstand houden. Ook op plekken buiten de cirkels mag je gewoon zitten met 1,5 meter afstand van elkaar.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht