Talentboek Utrecht gelanceerd

Tijdens het jaarlijkse Sportgala, waar ook de Sportprijzen 2018 werden uitgereikt, is het Talentboek Utrecht gelanceerd. Hiermee is Utrecht de eerste gemeente in Nederland die een eigen pagina op Talentboek heeft waarop lokale talenten en teams zich presenteren aan sponsoren en donateurs.

Talentboek is een website voor crowdfunding van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Speciaal om het Utrechts sporttalent te ondersteunen hebben de gemeente Utrecht en SportUtrecht een eigen partnerpagina ontwikkeld. Op deze pagina kunnen sporttalenten en teams, sportend en/of wonend in gemeente Utrecht, een Utrecht-badge aanvragen en direct aan de slag met een eigen crowdfunding-campagne. Talentboek Utrecht geeft op die manier dat financiële steuntje in de rug dat een talent goed kan gebruiken op weg naar de top.

Reactie wethouder Sport
Wethouder Sport, Maarten van Ooijen: “Sport is een belangrijk instrument om te bouwen aan een gezonde toekomst. Daarom vind ik het belangrijk om sport zoveel mogelijk te stimuleren. Een uitgangspunt hierbij is dat Utrechters de kans krijgen om hun sport te beoefenen en talenten te ontwikkelen. Het Talentboek van Yvonne van Gennip is hier een mooi middel voor.”

Foto: Pjotr Wiese

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht