Tentoonstelling ‘Buiten gewone Mensen’ in het Stadskantoor

De Utrechtse schrijver Doeke Fennema en fotograaf Willem Wiersma volgden een jaar lang de ruim twintig verslaafde ex-dakloze bewoners van De Boerderij. De expositie ‘Buiten gewone mensen’ in het Stadskantoor geeft een mooi inkijkje in het leven van Utrechters als Hajé, Leonel, Melody, Dajo, Hank en Niels.

 

Iets buiten Utrecht wonen ruim twintig verslaafde ex-daklozen op ‘De Boerderij’. De levens van de bewoners passen niet in onze maatschappij; ze wonen dan ook letterlijk aan de rand van de samenleving. De Boerderij is opgericht door Lister, een instelling voor beschermd wonen. Schrijver Doeke Fennema vertelt: “Op advies van een ex-gebruiker heb ik aan iedere bewoner de belangrijke vraag ‘Wat is jouw hoop?’ gesteld. Want hoop hebben ze allemaal.” In de tentoonstelling zijn verschillende bewoners van De Boerderij geportreerd met hun verhaal. Nog meer verhalen van deze bewoners zijn te lezen in het gelijknamige boek “Buiten gewone mensen”.

Voor meer informatie zie www.lister.nl/locatie/lister-de-boerderij/

De tentoonstelling ‘Buiten gewone Mensen’ is gedurende de openingstijden van het Stadskantoor (Stadsplateau 1 in Utrecht) te zien op de eerste etage, van maandag 2 december tot en met dinsdag 31 december 2019.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht