Tijdelijk wonen Europalaan 100-500 verlengd

Het college stemt in met verlenging van 5 naar 10 jaar van het tijdelijk wonen aan Europalaan 100-500. Ook de horeca- en vergaderruimtes in de laagbouw kunnen nu tot 2027 blijven. Eigenaar Boron had om deze verlenging gevraagd, omdat nog niet zeker is wanneer de definitieve herontwikkeling van dit gedeelte van de Merwedekanaalzone begint.

Met dit besluit speelt het college in op de woningbehoefte in Utrecht en de wens om al verder te experimenteren met het combineren van wonen, werken en recreƫren in de Merwedekanaalzone. Op 1 mei 2017 kwamen de eerste bewoners in het getransformeerde kantoorpand wonen. Onder de naam Stadspoort Zuid zijn inmiddels alle 71 appartementen bewoond. Begin dit jaar opende Southpark de deuren van haar horeca- en vergaderruimtes in gebouw 100 en het grote parkeerterrein achter gebouw 200 heeft een groene invulling gekregen. Daarnaast zijn binnen de bestaande kantoorbestemming de Stadstuin, Kan-toren en de startup-hub ./Utrecht gevestigd.

Met de huidige, gemengde invulling is een nieuw en levendig gebied gecreƫerd, waarin jonge mensen wonen, werken en samen komen. Bovendien leidt de functie wonen tot andere verkeersstromen dan het gebruik als kantoor (meer fiets en minder auto), wat past bij de gewenste gezonde groei van de stad. De woon- en horecafunctie sluit aan bij de ambitie om van de Merwedekanaalzone een meer gemengd stedelijk leefgebied te maken, met ruimte voor ontmoeting en zichtbare activiteit in dit deelgebied van de Merwedekanaalzone.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht