Toiletgebouw geopend in het Griftpark

In het Griftpark is een toiletgebouw geplaatst met twee urinoirs en twee zittoiletten. Eén toilet is rolstoeltoegankelijk. De toiletten zijn elke dag gratis te gebruiken tussen 07:00 en 22:00 uur.


Op dit moment zijn er weinig openbare toiletvoorzieningen waar inwoners terecht kunnen. Het toiletgebouw wordt daarom eerder geopend dan de geplande opening op 1 april 2021.

Kees Diepeveen, wethouder Openbare Ruimte: “De beperkte toiletvoorzieningen zijn vervelend voor iedereen die een ommetje maakt of de stad bezoekt, maar voor mensen met een aandoening kan het problematisch zijn. Voor hen is het nog belangrijker om een toilet in de buurt te hebben dan voor anderen. Dit toiletgebouw draagt bij aan hun bewegingsvrijheid.”

Met het actieplan ‘Utrecht op het gemak’ maakt de gemeente zich hard voor meer openbare toiletten in het centrum. De gemeente heeft de ambitie om in de drukbezochte gebieden altijd een openbaar toilet op 250 meter loopafstand te kunnen vinden. De laatste jaren zijn er op verschillende plekken openbare toiletten geplaatst, zoals in het Voorveldse park en meerdere uriliften in het centrum.

Alle bestaande toiletvoorzieningen zijn opgenomen in de HogeNood-app, zodat de toiletten goed vindbaar zijn.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht