nieuwsbericht gemeente Utrecht

In het park Lepelenburg is een nieuw toiletgebouw geplaatst met 2 urinoirs en 2 zittoiletten. 1 toilet is rolstoeltoegankelijk. De toiletten zijn elke dag gratis te gebruiken tussen 07:00 en 22:00 uur.

Utrecht zet zich als gastvrije en aantrekkelijke stad in voor goede openbare toiletvoorzieningen. Ook in de parken, die steeds meer bezoekers trekken. In verschillende Utrechtse parken worden de komende maanden openbare toiletten gerealiseerd, waaronder vanaf nu in park Lepelenburg. Die zijn elke dag gratis te gebruiken tussen 07:00 uur ’s ochtends en 22:00 uur ’s avonds.

Kees Diepeveen, wethouder Openbare Ruimte: “Het is mooi dat Utrecht er weer een openbare toiletvoorziening bij heeft. Voor iedereen die een ommetje maakt of de stad bezoekt, maar zeker ook voor die mensen waarvoor de nabijheid van een toilet extra belangrijk is.”

Met het actieplan ‘Utrecht op het gemak’ maakt de gemeente zich hard voor meer openbare toiletten in het centrum. De gemeente heeft de ambitie om in de drukbezochte gebieden altijd een openbaar toilet op 250 meter loopafstand te kunnen vinden. De laatste jaren zijn er op verschillende plekken openbare toiletten geplaatst, zoals in de Voorveldse Polder bij de kinderspeelplaats, in het centrum een viertal verzinkbare toiletten en in diverse parken zoals het Griftpark. In het voorjaar 2022 verwachten we ook een openbaar toilet in het Wilhelminapark te kunnen plaatsen. Daarnaast wordt op dit moment onderzocht of er in 2022 ook een openbaar toilet in het Máximapark kan komen. Alle openbaar toegankelijke toiletvoorzieningen zijn opgenomen in de HogeNood-app, zodat deze toiletten goed vindbaar zijn.


Het nieuwe toiletgebouw in park Lepelenburg

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht