Trappen aan de Moreelsebrug stap dichterbij

De gemeente heeft afspraken met Klépierre gemaakt en met ProRail voortgang geboekt in het mogelijk maken van trappen aan de Moreelsebrug. “Hierdoor komen de trappen een serieuze stap dichterbij”, zegt wethouder Eelco Eerenberg. “Dat is goed nieuws voor de stad. Want het is al lang een wens van veel Utrechters en de gemeenteraad om via deze brug de perrons van station Utrecht Centraal toegankelijk te maken. En andersom, om vanaf de perrons via de brug de stad beter bereikbaar te maken.”

Met Klépierre is overeenstemming over het mogelijk plaatsen van trappen na 1 januari 2026. Daarnaast hebben de gemeente Utrecht en ProRail voortgang geboekt op dit onderwerp. Ze hebben een onderzoek afgerond naar de veiligheid en noodzaak van trappen aan de Moreelsebrug. Er is daardoor meer duidelijkheid over de uitgangspunten voor trappen en er zal samen met ProRail verder gewerkt worden aan de uitwerking en voorbereiding.

“De trappen aan de Moreelsebrug zijn een logische volgende stap voor Utrecht Centraal”, zegt Harro Homan, regiodirecteur Randstad Noord bij ProRail. “Al bij het ontwerp van de brug werd er rekening gehouden met trappen aan de brug. We zien het dan ook als een goede toevoeging voor de toekomst, om het groeiende aantal reizigers een prettige extra route te bieden van de trein naar de eindbestemming. Het is mooi om daar samen met de gemeente weer een stap dichterbij te zijn.”

Wethouder Eerenberg vult aan: “Begin 2023 verwachten we een voorstel aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen op basis waarvan zij een definitief besluit kunnen nemen of de trappen ook echt aangelegd gaan worden.”

Foto: Een impressie van hoe het er in de toekomst uit zou kunnen zien als er trappen komen aan de Moreelsebrug bij Urecht Centraal. (bron: Cepezed)

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht