Uitbreiding en renovatie Bonifatiuscollege

Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven voor de renovatie en uitbreiding van het St. Bonifatiuscollege in Utrecht Oost.

Het Bonifatiuscollege (voor havo, atheneum en gymnasium) is gevestigd in twee panden. Het hoofdgebouw aan de Fockema Andreaelaan 7 is gebouwd in 1960 en er tegenover staat het brugklasgebouw dat in 2005 is gebouwd. “Het hoofdgebouw van het Bonifatiuscollege is verouderd en aan vernieuwing toe”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “Daarnaast is er, net zoals bij andere scholen in Utrecht, een groeiend leerlingenaantal. Momenteel is er ruimte voor circa 1500 leerlingen. Na de uitbreiding is er plek voor ongeveer 1620 leerlingen.”

Een deel van het hoofdgebouw wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De school zal de renovatie zelf laten uitvoeren. Bij het huidige brugklasgebouw, aan de overzijde van de straat, worden twee nieuwe gymzalen gebouwd. Hoe deze uitbreiding wordt gerealiseerd, is onderdeel van verder onderzoek.
Tijdens de renovatie vinden de lessen zoveel mogelijk plaats in het huidige gebouw. Wel zal een beperkt aantal tijdelijke lokalen nodig zijn. De renovatie van het hoofdgebouw start in juli 2020. De school zal buurtbewoners en andere betrokkenen informeren over de bouwplannen en het verdere proces.

De school wil de uitbreiding en renovatie deels gereed te hebben in 2022. In dat jaar viert de school zijn 100-jarig bestaan. ‘Boni’, zoals de school ook wel wordt genoemd, kent veel bekende oud-leerlingen, zoals FC Utrechters Joost Broerse en Alje Schut, actrice Carice van Houten, journalist Xander van der Wulp, en politici Marcel van Dam, Cees van Eijk en Agnes Jongerius.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht