Uitgifteovereenkomst groene torens Wonderwoods ondertekend

Gemeente Utrecht, het ontwikkelende consortium Wonderwoods Development bestaande uit G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten staan klaar om te starten met de bouw van Wonderwoods, de twee groene woontorens waarvan de hoogste een verticaal bos heeft. De betrokken partijen hebben de zogenaamde uitgifteovereenkomst ondertekend. Hierin zijn voorwaarden en afspraken vastgelegd voor de uitgifte van de grond waarop Wonderwoods wordt gebouwd. Nu ook het bestemmingsplan in de raad is vastgesteld, is de uitgifteovereenkomst rechtsgeldig geworden. De bouw van Wonderwoods zal naar verwachting september 2020 starten.

Met Wonderwoods krijgt Utrecht twee spraakmakende groene torens in het nieuwe stadsdeel ‘Beurskwartier’. De torens van 105 en 73 meter hoog zijn ontworpen door Stefano Boeri van Stefano Boeri Architetti en Roberto Meyer van MVSA Architects. De hoogste toren met het verticale bos, waarbij de beplanting geïnspireerd is op Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, komt tegenover het Beatrixgebouw aan de Croeselaan. De toren aan de kant van bioscoop Kinepolis heeft juist veel groen aan de binnenkant. Dit is van buiten zichtbaar door centrale ruimtes die een doorkijk naar binnen geven. Wonderwoods sluit mooi aan bij het thema Gezond Stedelijk Leven. De Utrechtse ambities, zoals dat groen in de stad bijdraagt aan een gezondere leefomgeving, komen terug in dit project.

“Ondanks de bijzondere tijd waar heel Nederland op dit moment in zit, hebben we de afgelopen periode samen met alle partijen onze krachten gebundeld en hard gewerkt om het project Wonderwoods mogelijk te maken. En dat is fantastisch om te zien, want we moeten ook aan de toekomst blijven denken. We kunnen in principe snel beginnen met de bouw, waardoor Wonderwoods ook eerder in gebruik kan worden genomen. Juist nu is dat belangrijk, want de vraag naar kantoorruimtes en woningen is onverminderd hoog.”, aldus wethouder Stationsgebied Eelco Eerenberg.

Torens
In Wonderwoods komen 410 huur- en koopwoningen voor verschillende doelgroepen, waaronder 60 middenhuurwoningen. Verder bieden de torens plek aan circa 14.000 m² kantoorruimte, gezonde horeca, fitness/yoga, kleinschalige winkels, een daktuin met horeca en een educatiecentrum over natuur en Europa’s eerste immersive digital art space. Er komen fietsenstallingen en een ondergrondse parkeergarage met een duurzame mobiliteitshub. De kantoorruimte, 252 huurwoningen en faciliteiten zijn aangekocht door a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Mobility Office Fund en ASR Dutch Core Residential Fund. Beide fondsen van a.s.r. real estate worden geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten B.V..

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht