Utrecht dingt mee naar de titel ‘Age Friendly Cultural City’

Op 12 april presenteren twee Utrechtse projecten voor ouderen zich aan de landelijke jury van ‘Age Friendly Cultural City’ van het Fonds Cultuurparticipatie. Met het Grijze Koppen Orkest en Kunst van Delen wil Utrecht de titel binnenhalen. Deze inspirerende initiatieven zorgen voor mooie ontmoetingen en dragen bij aan het welzijn van een groeiende groep oudere Utrechters.

Ook in onze relatief jonge stad, groeit  het aantal inwoners van 65 jaar en ouder. Talent gaat niet met pensioen, maar er staan weinig ouderen op het podium. Daarom zet Utrecht zich samen met het netwerk in de stad in om ruimte te geven aan het talent van oudere inwoners. Met als streven dé Age Friendly Cultural City van 2018 te worden.

Leefomgeving vergroten
Het Grijze Koppen Orkest activeert dementerende en kwetsbare ouderen. Dit project is een effectieve manier om de leefomgeving van deze ouderen te vergroten. Deelnemers geven aan dat ze er blij van worden en dat het zelfvertrouwen toeneemt.

Kunst van Delen zorgt voor bijzondere ontmoetingen tussen mensen van verschillende culturele achtergronden en leeftijden. Zij delen muzikale verhalen met elkaar. Bij dit project smelten muziek uit het verleden en het heden samen tot een nieuw geluid; het geluid van de toekomst.

''Deze Utrechtse projecten laten zien dat samen kunst maken bijdraagt aan het welzijn van onze inwoners. Het Grijze Koppen Orkest en Kunst van Delen zijn echte voorbeelden van cultuur voor iedereen, waarbij iedereen mee kan doen; jong of oud, ongeacht afkomst of achtergrond”, aldus wethouder Kees Diepeveen. 

Uitslag: oktober 2018
Gastheer van de lokale manifestatie in het Vorstelijk Complex op 12 april is ZIMIHC, tevens initiatiefnemer van Kunst van Delen. Naast een groot aantal deelnemers en betrokkenen uit het Utrechtse netwerk is juryvoorzitter Hedy D’Ancona aanwezig. Onder haar leiding bepaalt de jury in oktober  welke van de 5 steden de titel krijgt; Deventer, Doetinchem, Emmen, Groningen of Utrecht.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht