Utrecht selecteert consortia hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum

De gemeente Utrecht heeft vijf consortia geselecteerd die hun plannen mogen uitwerken voor de Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord. De gemeente ontving tien inzendingen, onder meer van combinaties van ontwikkelaars, beleggers en architecten. Na de eerste ronde zijn vijf partijen geselecteerd die hun plannen verder mogen uitwerken in de volgende ronde: Amvest-Dura Vermeer-Heijmans, Ballast Nedam Development, BPD en de Nijs, 'Koopmans Bouwgroep, j.p. van Eesteren, Stadswaarde (KEES) en Syntrus Achmea' en VORM – Provast.

"We zijn op zoek naar een ambitieus en toonaangevend plan," zegt wethouder Klaas Verschuure (Leidsche Rijn). "Daarbij houden we rekening met energieprestaties, energiegebruik en klimaatrobuustheid. Daarnaast dagen we marktpartijen uit om met een vernieuwend en ambitieus plan te komen voor deze unieke en prominente locatie in Leidsche Rijn Centrum."

In de komende maanden werken de vijf partijen plannen uit. De selectie vindt plaats op basis van een weging van duurzaamheid, beeldkwaliteit, participatie, programma en grondbod. Naar verwachting is eind oktober 2018 bekend wie de hoogbouwkavel gaat ontwikkelen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht