Utrecht start Expeditie Warmte

De gemeente Utrecht organiseert van 27 oktober tot en met 25 februari 2021 de Expeditie Warmte. Hierbij verkennen bewoners, ondernemers en experts samen de mogelijkheden van duurzame, lokale warmtebronnen als alternatief voor verwarmen op aardgas.

In Utrecht verwarmen nu nog veel mensen hun huis of gebouw met aardgas. Dat gaat veranderen. In het klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 volledig CO2-neutraal moet zijn. Voor de hand liggende alternatieven zijn elektrisch verwarmen of verwarmen met heel warm water, op hoge temperatuur. Utrecht heeft niet oneindig veel warmte op hoge temperatuur, maar wel veel potentiƫle bronnen met warmte van een lage temperatuur.

Water uit kanalen, de bodem of restwarmte van een bedrijf zijn voorbeelden van lokale warmtebronnen die warm water van lage temperatuur kunnen leveren. In de Expeditie Warmte onderzoeken bewoners en professionals in een overzichtelijk traject hoe deze lokale warmte ingezet kan worden om woningen te verwarmen. Meer informatie over de expeditie en aanmelden staat op de website van Jouwhuisslimmer.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht